High Tea | Boeren Higtea | Aternoon Tea

In Nederland noemen hotels en restaurants hun vroegere  aangeklede thee, de zogenaamde 'Thé Complet', tegenwoordig vaak een 'High Tea'. Echter deze benaming simpelweg veranderen in een´High Tea´ is niet correct. De Engelse traditie beschrijft het anders.

Volgens een overlevering kreeg Anna, de 7e hertogin van Bedford, rond 1840 tegen 16.00 uur honger en kon, of wilde, zij niet wachten tot haar avondmaaltijd. Er werd een lichte maaltijd voor haar bereid met verschillende theesoorten erbij die de naam 'AfternoonTea' kreeg. 

Het idee sloeg zo goed aan dat alle Engelsen om 16.00 uur begonnen met het drinken van thee. Deze traditie bestaat nog steeds. De Engelse 'Afternoon Tea' is een lichte maaltijd met een selectie uit kleine zoete en hartige gerechtjes. De Thé Complet lukraak vervangen voor het woord 'High Tea' is dus niet juist. Haar  benaming en het tijdstip waarop het wordt geserveerd zijn namelijk aan elkaar verbonden. 

Hetzelfde geldt voor de echte Engelse High Tea. Deze wordt namelijk  geserveerd rond 18.00 uur en was traditioneel bedoeld als maaltijd na gedane arbeid. Landheer en horigen nuttigden, na een dag met elkaar op het land gewerkt te hebben, gezamenlijk de maaltijd, die meestal bestond uit witte bonen in tomatensaus, brood, worst, thee enz. 
Een 'High Tea' is dus in Engeland iets heel anders dan men hier in Nederland denkt dat het is. Het is zeker geen luxueus middagritueel. Wat wij 'High Tea' noemen is in Engeland een 'Afternoon Tea'.

 buffeta.jpg

Onze Boeren 'High Tea'

Kootje bij de Brug heeft gekozen voor de traditionele Engelse High Tea met een Friese knipoog en natuurlijk met onze eigen 'finishing touch'. Dus bij ons geen scones maar: Engelse Witte Bonensoep, Stokbrood, Beschuit met Roggebrood, Engelse Kaas,  Friese Nagelkaas, Salade en 'Fryske Sûkerbole enz. Heerlijk na de gedane arbeid van het kanovaren. Wij noemen dit arrangement daarom 'Boeren Hightea'. Een (h)eerlijk arrangement voor iedereen!
Zie voor meer informatie over onze Hightea: arrangementen en scroll naar beneden naar keuze 3

 


Kootje bij de Brug, Kanoverhuur, Roeibootverhuur, Theetuin a/h Water in een rustieke omgeving van Friesland

+