Fietsroutenetwerk Zuidwest Friesland (Fryslân)

De fantastische Lytse Marren fietstocht kunt u hier downloaden (Pdf). Hier kunt u de bijhorende kaart downloaden (4Mb). Verder kunt u op de topsite van FryslanSudwest ook alle andere fietstochten  downloaden. Verder wordt op deze pagina uitleg gegeven over het fietsroutenetwerk-systeem en treft u adressen aan van fietsverhuurders en een door ons aanbevolen adres voor logies en ontbijt.

fietsen

Hoe werkt het fietsroutenetwerk Zuidwest Friesland (Fryslân)?

U fietst naar uw startknooppunt. Gemakkelijk te vinden want het fietsroutenetwerk is opvallend bewegwijzerd: groen/witte borden met daarop het cijfer van het knooppunt.

foto Pijlen wijzen de richting, ook naar de volgende, meest dichtbijgelegen knooppunten.

Extra handig: bij elk knooppunt staat een overzichtsbord van het gehele fietsroutenetwerk. Zodat u uw tocht tussentijds kunt aanpassen. Op de kaarten en het overzichtsbord van het fietsroutenetwerk staat de afstand tussen de knooppunten in kilometers vermeld. De routelengte binnen het fietsroutenetwerk bepaalt u dus helemaal zelf.

Krijgt u onderweg de smaak van het fietsen in Zuidwest Friesland (Fryslân) te pakken en wilt u de tocht uitbreiden? Pak dan even de kaart of kijk op het overzichtsbord, en voeg enige knooppunten aan uw route toe. Net zo eenvoudig kunt u tijdens de fietstocht een routeplan inkorten, zodat u bijvoorbeeld meer tijd heeft voor een korte kanotocht met daarna koffie en appelgebak op dat gezellige terrasje aan het water.

De fietsroutenetwerk-kaart 'Zuidwest' Friesland (Fryslân) is verkrijgbaar bij de meeste ANWB- en VVV-winkels in Nederland en natuurlijk op ons VVV informatiepunt.  Op de site van Fietsroutenetwerk Zuidwest Friesland  kunt u  de kaarten downloaden.

Kootje bij de Brug ligt tussen twee knooppunten (12 en 13) en leent zich goed als startpunt van een door u uit te zetten route. Bijvoorbeeld de door ons  ontwikkelde 'Lytse Marren Fietstocht'. Deze is volledig omgezet in een fietstocht met vermelding van de  knooppunten van het fietsroutenetwerk. Een door u zelf uitgezette tocht biedt u niet de garantie dat de mooiste fietspaden gebruikt zijn bij het uitzetten van uw tocht. Met deze Lytse Marren fietstocht bent u hiervan wel verzekerd want hij is door ons uitgezet, met  kennis van de omgeving, cultuur en natuur van het Lytse Marren gebied. De tocht gaat ook door het elfsteden hanzestadje Bolsward met haar monumenten en musea, zodat u op 'alle terreinen' een prachtige indruk krijgt van Friesland (Fryslân). Daarbij maakt u  tegelijkertijd gebruik van alle gemakken van het fietsroutenetwerk met haar bewegwijzering.

Druk hier voor de beschrijving van de Lytse Marrentocht Fietstocht. Hier kunt u de nbijhorende kaart downloaden kaart downloaden (4Mb).

Druk hier voor twee suggesties voor een gecombineerde fiets- kanotocht.
Druk hier voor meer arrangementen.

Wij wensen u veel fietsplezier toe met het  fietsroutenetwerk in Zuidwest Friesland (Fryslân). Eén van de mooiste fietsroutenetwerken in de Friesland!

Fietsverhuur:

Oudega (W)
Smederij Hoekstra
Breksdyk 24
8614 AW Oudega
tel: 0515-469456

Bolsward
Molemaker Tweewielers
Witherenstraat 20
8701 JJ  Bolsward
0515-572863

Heeg
Watersportcamping
De Burd 25/A
8621 JX Heeg
tel: 0515-442328


Bed en brochje: (aanbeveling)                            

Pension Aan het Water
Gouden Bodem 4
8621 CV Heeg
www.aanhetwater.com

pension  
       


 © IDHV | Ontwikkeling en Webdesign: IDHV i.s.m. ookspeciaal.nl |